fbpx

Mijn ochtend routine was even kwijt, hoe pak ik die weer op?

► Ik was bij een seminar waar het ging over leiderschap. De spreker begon met de tekst: iedereen is hier een leider. Of je nu in loondienst bent of een eigen bedrijf hebt.

Jij hebt leiderschap over jouw eigen leven, over jouw energie.

Neem je die verantwoordelijkheid ook?

Ik ging terug naar de periode dat ik op mijn fitst was, een vraag die ik mijn klanten ook vaak stel. Wanneer was dit, en hoe voelde dat? Ik was in training voor de marathon van Amsterdam. Ik was al 4 weken voor de daadwerkelijke loop, toen in corona kreeg.

In het begin was het nodig om rust te nemen: ik moest stilstaan, liever voor mezelf zijn. Dus hoe deed ik dat?

  • Voeding kreeg minder prioriteit: er kwamen teveel hapjes avonden met de kinderen
  • Ik bewoog minder doordat ik zo ziek was geweest, toen ik niet meer mijn oude niveau bleek te hebben baalde ik zo dat ik soms helemaal niet ging sporten
  • Door beide bovenstaande dingen: nam mijn gewicht toe
  • Wat vaker een wijntje onder het mom “ik heb het wel verdiend”
  • Ik nam geen echte rust, stond altijd aan

Dit had veel lichamelijke gevolgen voor mij. De vermoeidheid nam toe, mijn humeur werd er neit beter van. Ik voelde me niet lekker in mijn lijf. De afgelopen week kwam het besef, dat het ook (onbewust?) mij in de slachtofferrol zette. “Ik kan dit niet, want” “ja maar”. Ik hoorde het mezelf steeds meer zeggen.

 

Mijn ochtend-routine sloop eruit, ik begon de dag ineens in de drukte in plaats van stilte

 

Grappig, dacht ik gisteren: mijn online business begon met het e-book: Mijn gezonde ochtend routine.

We hebben allemaal af en toe een moment nodig waarop je denkt: tot hier en niet verder.

Die had ik afgelopen week. Naast een seminar volgde er (toeval bestaat niet) ook een 3-daagse van het gouden uur. Waarin we 3 ochtenden van 6:30 tot 7:30 met vele vrouwelijke ondernemers de dag begonnen.

Allemaal punten uit datzelfde ebook wat ik schreef (nog niet gelezen: klik dan hier)

 

We hebben allemaal onze ups en downs, ik ook. Uiteindelijk heeft Iedereen heeft dezelfde uren in een dag: maar niet iedereen heeft even veel succes. Het verschil is hoe jij ze invult. De keuze is aan jou waar ligt je leiderschap in die uren.

Wat levert het je op: zelfleiderschap over jouw leefstijl?

  • Verbetering van je gezondheid: Leren hoe je gezonde en voedzame maaltijden maakt die passen bij jouw (en je gezin hun) behoefte en voorkeuren.
    • Meer energie, een beter humeur en een sterker immuunsysteem.
  • Meer bewegen: Ontdekken van leuke en effectieve manieren om meer te bewegen, zelfs met een (te) druk schema.
    • Gewichtsverlies, spierversterking en een verminderd risico op chronische ziekten.
  • Betere slaap: Ontwikkeling een gezonde slaapgewoonte om beter te slapen.
    • Meer energie overdag, een betere concentratie en een verminderd stressniveau.

 

Het is misschien wel de meest gestelde vraag: Wat is nou echt gezond? In dit online leefstijl programma maak ik juist dat gemakkelijk voor je. Met theorie, achtergrond kennis maar ook “hoe ik het implementeer” voor mezelf en binnen ons gezin. Zodat de kinderen niet opgroeien met een jojo-ende  moeder die van shake naar sportschool dieet leeft.

Zelfleiderschap . Blijf niet langer hangen in dat wat je denkt. Want van denken alleen kom je nergens. Één ding weet ik zeker: stilstaan is achteruitgaan.

Je bent wat je doet!

In de online training Gezonde dagelijkse keuzes ontdek jij welke stap(pen) jij echt kan maken. Van voeding, beweging, ontspanning, slapen tot supplementen. Geen zweverig gedoe, want dat past niet. Lekker praktisch en jij kunt vandaag nog aan de slag!

 

Jij wilt toch ook net zo goed voor je lichaam zorgen als voor je kinderen?

Jij wilt toch ook net zo goed voor je lichaam zorgen als voor je bedrijf/werk?

 

Disclaimer: Deze blogpost vertegenwoordigt mijn persoonlijke mening en standpunt als gezondheidsexpert en biedt geen medisch advies. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener voor persoonlijke gezondheidsvragen.