fbpx

Ben jij moe bij het opstaan, dit kun je doen

Ik was bij een seminar waar het ging over leiderschap. De spreker begon met de tekst: iedereen is hier een leider. Of je nu in loondienst bent of een eigen bedrijf hebt.

Elke ochtend dezelfde stress: hoe doorbreek jij dat patroon van altijd moe opstaan. Je wordt wakker en snoozed nog een paar keer. En dat terwijl de dag nog moet beginnen. Hoe doorbreek je dit eeuwige patroon. Moet je dan echt eraan geloven en om 5AM de wekker zetten? Jij bent toch een echte nacht tijger.

Maar wat gebeurt er als jij een kleine verandering gaat maken? Daarover schreef ik een ebook. Hoe ik van altijd moe naar meestal wink energievol opstaan ga! Want dat kan iedereen. Of dat nou 6 uur ’s morgens of 9 uur is. Maar net wat jouw bio-ritme is (en soms wat je gezinsleven van je verlangd) 

Jij hebt leiderschap over jouw eigen leven, over jouw energie.

Neem je die verantwoordelijkheid ook?

Ik ging terug naar de periode dat ik op mijn fitst was, een vraag die ik mijn klanten ook vaak stel. Wanneer was dit, en hoe voelde dat? Ik was in training voor de marathon van Amsterdam. Ik was al 4 weken voor de daadwerkelijke loop, toen in corona kreeg.

Wat kun je veranderen om niet meer zo moe wakker te worden?

hoogbegaafd ochtend routine gezond

In het begin was het nodig om rust te nemen: ik moest stilstaan, liever voor mezelf zijn. Dus hoe deed ik dat?

  • Voeding kreeg minder prioriteit: er kwamen teveel hapjes avonden met de kinderen
  • Ik bewoog minder doordat ik zo ziek was geweest, toen ik niet meer mijn oude niveau bleek te hebben baalde ik zo dat ik soms helemaal niet ging sporten
  • Door beide bovenstaande dingen: nam mijn gewicht toe
  • Wat vaker een wijntje onder het mom “ik heb het wel verdiend”
  • Ik nam geen echte rust, stond altijd aan

Dit had veel lichamelijke gevolgen voor mij. De vermoeidheid nam toe, mijn humeur werd er neit beter van. Ik voelde me niet lekker in mijn lijf. De afgelopen week kwam het besef, dat het ook (onbewust?) mij in de slachtofferrol zette. “Ik kan dit niet, want” “ja maar”. Ik hoorde het mezelf steeds meer zeggen.

Wat is een goede ochtend routine waardoor jij niet moe wakker wordt?

Dat vraagt om veranderen. Dat is iets waar veel mensen tegeop zien, eng vinden en je lichaam van in protest gaat.Het valt toch wel mee, je wordt ouder. Allemaal excuses die je geen steek verder gaan brengen, ergens weet jij dat ook wel. Er moet nu iets varanderen om dit patroon te doorbreken. Niet groot maar klein, elke dag stappen maken opnieuw, zodat dit nieuwe een gewoonte wordt en het geen moeite meer kost, jij ervaart meer:

  • Rust.
  • Structuur.
  • Ruimte.
  • Energie.

Welke keuze kan jij maken voor een goede ochtendroutine?

Wat is een gezonde ochtend?

In mijn gratis e-book lees jij meer tips en meer over waarom deze gezonde gewoontes belangrijk zijn. Download hem via nu nog en binnen 5 minuten heb je hem in je mailbox. Ontdek welke stap jij kan zetten om morgen met meer energie jouw dag te starten! Kleine stappen die weinig tijd en geld hoeven te kosten.

    Hoe kun je die gezonde levensstijl verandering volhouden?

    Ik hoor je denken, daar heb ik de discipline niet voor. Ik heb het al zo vaak geprobeerd. Ik ga je helpen, omdat ik je niet met een kluitje in het riet wil sturen. Neem ik je in mijn ebook ook mee in mijn verhaal. Ik vertel je welke tips en tools in inzet om mijn ochtendroutine vol te houden en dus moe opstaan voor mij verleden tijd is.

    Welke gezonde keuze kan jij nu maken?

    Het is toch wel klaar: altijd maar moe wakker worden. Ik deed en accepteerde dat tot mijn 31 ste, toen ging het roer om. Niet een beetje ook, Naast een gezonde leefstijl met voeding en sporten ging ik ook mentaal door de mangel. Een auto-immuunziekte (coeliakie) en een burn-out zette mij stil. Een rauw rouw proces. Daarom beloof ik ook geen beterschap in 1 dag, maar wel als jij met deze tips aan de slap gaat: 1 voor 1. Dat je anders de dag tegemeod gaat. Door de gedachten verandering er al wat in je energie zal shiften. Met 1 van de tips,  niet allemaal tegelijkertijd. Het hoeft niet perfect, maar zonder de eerste stap zullen jouw energie en eventuele lichamelijke klachten niet veranderen. De “ja maar” zal je altijd kunnen bedenken. Er is geen perfecte tijd om te starten, er is alleen maar tijd!

    Hoe mooi zou het zijn?

    • Als jij niet uitgeblust op je werk aankomt
    • Tijd voor jezelf hebt
    • Niet om 5 uur hoeft op te staan om stilte te ervaren
    • Fit de dag beginnen
    • Geen urenlange kooksessies of sportschool bezoeken “moet”

    In mijn e-book lees je gratis, hoe ik mijn ochtend te lijf ging. Moe bij opstaan voor mij verleden tijd is. Welke oorzaak er is van vermoeidheid, hoe dit mijn dag heeft beïnvloed. Maar ook dat ik het niet perfect kan, of wil doen en nog belangrijker: Welke stappen jou energie geven, morgen nog!

    Mijn ochtend-routine sloop eruit, ik begon de dag ineens in de drukte in plaats van stilte

    Grappig, dacht ik gisteren: mijn online business begon met het e-book: Mijn gezonde ochtend routine.

    We hebben allemaal af en toe een moment nodig waarop je denkt: tot hier en niet verder. Die had ik afgelopen week. Naast een seminar volgde er (toeval bestaat niet) ook een 3-daagse van het gouden uur. Waarin we 3 ochtenden van 6:30 tot 7:30 met vele vrouwelijke ondernemers de dag begonnen.

    Allemaal punten uit datzelfde ebook wat ik schreef (nog niet gelezen: klik dan hier)

    Daarnaast nam ik eens de tijd voor een ontspannen float-sessie. Magensium voor de spieren en ontspanning. Je neemt het het beste op via de huid. Hoe dat werkt: lees je hier

     

    We hebben allemaal onze ups en downs, ik ook. Uiteindelijk heeft Iedereen heeft dezelfde uren in een dag: maar niet iedereen heeft even veel succes. Het verschil is hoe jij ze invult. De keuze is aan jou waar ligt je leiderschap in die uren.

    Wat levert het je op: zelfleiderschap over jouw leefstijl?

    • Verbetering van je gezondheid: Leren hoe je gezonde en voedzame maaltijden maakt die passen bij jouw (en je gezin hun) behoefte en voorkeuren.
      • Meer energie, een beter humeur en een sterker immuunsysteem.
    • Meer bewegen: Ontdekken van leuke en effectieve manieren om meer te bewegen, zelfs met een (te) druk schema.
      • Gewichtsverlies, spierversterking en een verminderd risico op chronische ziekten.
    • Betere slaap: Ontwikkeling een gezonde slaapgewoonte om beter te slapen.
      • Meer energie overdag, een betere concentratie en een verminderd stressniveau.

     

    Het is misschien wel de meest gestelde vraag: Wat is nou echt gezond? In dit online leefstijl programma maak ik juist dat gemakkelijk voor je. Met theorie, achtergrond kennis maar ook “hoe ik het implementeer” voor mezelf en binnen ons gezin. Zodat de kinderen niet opgroeien met een jojo-ende  moeder die van shake naar sportschool dieet leeft.

    Zelfleiderschap . Blijf niet langer hangen in dat wat je denkt. Want van denken alleen kom je nergens. Één ding weet ik zeker: stilstaan is achteruitgaan.

    Je bent wat je doet!

    In de online training Gezonde dagelijkse keuzes ontdek jij welke stap(pen) jij echt kan maken. Van voeding, beweging, ontspanning, slapen tot supplementen. Geen zweverig gedoe, want dat past niet. Lekker praktisch en jij kunt vandaag nog aan de slag!

     

    Jij wilt toch ook net zo goed voor je lichaam zorgen als voor je kinderen?

    Jij wilt toch ook net zo goed voor je lichaam zorgen als voor je bedrijf/werk?

     

    Disclaimer: Deze blogpost vertegenwoordigt mijn persoonlijke mening en standpunt als gezondheidsexpert en biedt geen medisch advies. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener voor persoonlijke gezondheidsvragen.