Welke producten kun je niet eten met een ei-intolerantie?
Steeds meer mensen hebben te maken met een ei intolerantie. Op dit moment geld dat voor 1 op de 10 volwassenne. Als gezondheid coach zie ik het regelmatig voorbij komen.
Welke gezonde ei vervangers zijn er dan beschikbaar? Gelukkig zijn er talloze ei-vervangers beschikbaar, je moet alleen even weten waar je allert op moet zijn.
Ik ben van meten is weten : daarom doe ik bij mijn klanten een medische intolernatie test. Hierdoor krijg jij inzicht op 287 voedingsmiddelen (waaronder ei, eiwit en eigeel) waar je niet tegen kunt. Wanneer 1 van die triggers ei is ga ik met je op pad: waar zitten deze triggers in, en hoe kan ik ze vervangen/vermijden.
Heb jij intersse in die tes, lees hier meer.
Welke producten kun je beter vermijden met een ei-intolerantie?
Het vermijden van eieren betekent niet alleen dat je hele eieren moet vermijden, maar ook voedingsmiddelen en producten die (veel) eieren, of eiwit/eigeel) bevatten.
Hier zijn enkele van de meest voorkomende voedingsmiddelen en producten die je zou moeten vermijden. Deze blog is geen persoonlijk advies maar een globaal overzicht.
- Gebakken voeding: Cake, koekjes, en andere gebakken producten bevatten vaak eieren.
- Majonaise
- Pannenkooeken
- Eiersalade
- Eiwit shakes
- Gehaktballen
- Sauzen en dressings
- Pasta: Sommige soorten (verse) pasta kunnen veel eieren bevatten, vooral verse pasta.
- Bewerkte voedingsmiddelen: Veel bewerkte voedingsmiddelen, zoals soepen en bevroren maaltijden, bevatten eieren als bindmiddel.
- Vervangende producten: Sommige vervangende producten, zoals glutenvrije producten, bevatten eieren als ingrediënt. Controleer altijd het etiket.
Uiteindelijk is het belangrijk om bewust te zijn van de symptomen van ei-intolerantie en hulp te zoeken. Als je eenmaal weet dat je intolerant bent voor eieren, is het noodzakelijk om etiketten zorgvuldig te lezen en bewust te zijn van wat je eet om ongemakkelijke symptomen te voorkomen.
Let bij het overstappen op een ei vrij of ei-arm dieet, altijd op genoeg voedingsstoffen.
Heb jij hulp nodig om de juiste en gezonde producten te vinden. Om het niet alleen te hoeven doen de eerste maanden. Zodat jij daarna met zelfverzekerdheid elke (eet) gelegenheid aan kunt?
Heb jij gevoelige darmen en vraag jij je af of wat de oorzaak is?
Het herkennen van een sensitiviteit is een belangrijke stap naar een gezonder leven. Met bewustwording, testen en professionele begeleiding kun je leren omgaan met deze gevoeligheid en genieten van een leven zonder buik gerelateerde klachten.
Neem dan contact met mij op, we kijken samen naar de oorsprong van jouw klachten (want we gaan niet “dweilen met de kraan open”) In een gratis leefstijl consult bespreken we jouw klachten, mogelijke oplossingen en vertel ik je mijn werkwijze.
PS:Alles bij mij is zonder gluten en lactose: maar wel lekker!
Disclaimer: Deze blogpost vertegenwoordigt mijn persoonlijke mening en standpunt als gezondheidsexpert en biedt geen medisch advies. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde zorgverlener voor persoonlijke gezondheidsvragen.